Biogas

 • Biogas van Gasengineering

  Lokaal opwekken van energie, terugwinnen van grondstoffen en reduceren van afval…  

  Organisch afval bestaat voor een groot gedeelte uit water. We zetten het aan de straat, vervoeren het in vervuilende dieseltrucks over vele tientallen kilometers om het vervolgens tot compost te verwerken of met veel energieverlies te verbranden. Efficiënt? Nee! Dat kan en moet anders, vinden we bij Gasengineering. De oplossing: Biogas!

  Biogasinstallaties van Gasengineering
  Brood, vlees, slib, GFT-resten… Organische restromen ontstaan in grote hoeveelheden. Elke dag en overal. Daarom is deze afvalstroom zo interessant om te verduurzamen. Gasengineering ontwikkelt en realiseert graag met u of andere partners, biogasinstallaties die lokaal organisch afval omzetten in schoon gas. Dit biogas kunnen we vervolgens inzetten voor koeling, verwarming of energieopwekking. Het groenafval dat overblijft zetten we in als mest en ook het water wordt teruggewonnen.

  Amsterdam draait op patat
  Je iPad opladen met groene stroom uit overgebleven patat? Je verlichting laten branden op restjes van een paar avonden geleden? In Amsterdam kan het! Het collectieve organische afval van het Westerpark in Amsterdam wordt aan de bron gescheiden en verzameld. Lokaal zet een biogasinstallatie dit afval om in groene energie. Bewoners rondom het park en in het land kunnen deze energie via een abonnement afnemen. Al het groenafval wordt teruggewonnen als mest en samen met het water ingezet om het park nóg meer te laten bloeien. Een circulaire economie in het klein dus!

  De Waste Transformers en partners geven energie aan een betere toekomst! Gasengineering heeft de biogasinstallatie mogen leveren voor dit bijzondere project.

  “De Westergasfabriek was ooit een symbool van een vuile energie – nu is het een icoon van groene, schone energie”

  Kliekjes als grondstof van biogas

  Etensresten van restaurants verwarmen straks Rotterdamse bedrijven. Binnenkort begint het inzamelen van organisch afval, waarvan biogas wordt gemaakt. Lees verder

  Oud brood wordt omgevormd tot biogas in broodvergister

  Op World Disco Soup Day wordt aandacht gevraagd voor voedselverspilling. In Nederland gooien we met z’n allen per dag 435.000 broden weg. Oud brood kun je nog gebruiken in een recept, of je kunt het recyclen. Lees verder….

  Meer informatie
  Gasengineering GHP
  Vlasakker 8
  3417 XT Montfoort
  Tel. 0348 413 485
  e-mail: info@gasengineering.nl

  Gasengineering Producten

  • Gawarmtepompen, klik hier.
  • Gastoepassing algemeen, klik hier.
  • Mini WKK’s, klik hier.
  • Vraag & antwoord pagina, klik hier.

   

   

 • [contact-form-7 404 "Not Found"]